• grammiki@gmail.com
  • + 30 6999657855

Archives

  • -
Διακοσμητές - Διακόσμηση Ξενοδοχείων στην Κρήτη

Κρήτη

Διακόσμηση πολυτελών τουριστικών κατοικιών στην Κρήτη

Σχεδιασμός και διακόσμηση εσωτερικών και εξωτερικών χώρων

Η παρουσίαση αφορά  την μελέτη και τον σχεδιασμό τριών πολυτελών τουριστικών κατοικιών στην Κρήτη.

Πρόκειται για  τον σχεδιασμό και τη διακόσμηση εσωτερικών και εξωτερικών χώρων πολυτελών τουριστικών κατοικιών  στην παραλία του  Μόχλου στην Κρήτη.

Οι εξωτερικοί χώροι των κατοικιών παίζουν καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία μιας ιδιαίτερης  και φιλόξενης ατμόσφαιρας για τους επισκέπτες.

Με  έντονη παρουσία της αδρής και αδάμαστης κρητικής φύσης  και  προσανατολισμό και θέα στο απέραντο γαλάζιο της θάλασσας και του εμβληματικού  βραχώδους  ορεινού όγκου, σχεδιάστηκαν οι πισίνες και έγινε η διαμόρφωση του εξωτερικού χώρου  του συγκροτήματος.

Επιλέξαμε  στοιχεία παραδοσιακής κρητικής αρχιτεκτονικής, όπως πέτρινους τοίχους με πέτρα Ελούντας, πατητή τσιμεντοκονία  κτλ. για να εναρμονιστούν με το γύρω τοπίο και να δημιουργήσουν μια συνεκτική εικόνα.

Για τα έπιπλα εξωτερικού χώρου επιλέχτηκαν ανθεκτικά υλικά και κατασκευές,  όπως το χτιστό  καθιστικό με τζάκι  δίπλα από  την πισίνα και το BBQ.

Στην διακόσμηση του εξωτερικού χώρου  έχουμε  συμπεριλάβει πολλά φυσικά υλικά όπως καλάμια λυγαριάς και μπαμπού, και πέτρες διαφορών ειδών. Τα φυτά, και ο φωτισμός του κήπου  κατά τις βραδινές ώρες παίζουν  τον δικό τους ρόλο στο exterior design.

Προχωρώντας στο εσωτερικό της βίλας, προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε μια μοντέρνα και κομψή ατμόσφαιρα, ενσωματώνοντας παράλληλα παραδοσιακά στοιχεία με αφαιρετική  διάθεση. Το σαλόνι διαθέτει έναν συνδυασμό μοντέρνας και παραδοσιακής επίπλωσης, συμπεριλαμβανομένου ενός άνετου καναπέ σε ουδέτερη χρωματική παλέτα και την χρήση ακατέργαστου ξύλου ρίζας ελιάς  που χρησιμοποιείται ως τραπεζάκι του καφέ.

Στα υπνοδωμάτια, επιλέξαμε έναν ήρεμο και γαλήνιο χρωματικό συνδυασμό, με απαλούς παστέλ τόνους και φυσικά υλικά όπως λινό και ξύλο. Τα μπάνια έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα τη λειτουργικότητα  και την άνεση.

Οι κατοικίες διαθέτουν  γυμναστήριο με σάουνα για την ευεξία των  επισκεπτών.

Συνολικά, ο στόχος μας για τη διακόσμηση αυτού του πολυτελούς τουριστικού καταλύματος στην Κρήτη ήταν να δημιουργήσουμε μια φιλόξενη, φιλική και ξεχωριστή ατμόσφαιρα που συνδυάζει παραδοσιακά κρητικά στοιχεία με μοντέρνο σχεδιασμό και άνεση.

 

3D Animation


  • -
Σχεδιασμός και Διακόσμηση λογιστικού Γραφείου

Accounting Office

Λογιστικό Γραφείο

Λίγα λόγια για τον  σχεδιασμό των  χώρων του γραφείου:

Το   Λογιστικό  γραφείο με έδρα τα Λεχαινά Ηλείας, εκτείνεται σε δυο ορόφους και διαθέτει συνολικά 15 θέσεις  εργασίας, αίθουσα συσκέψεων και βοηθητικούς χώρους.

Στόχος της Μελέτης του Λογιστικού γραφείου  ήταν να δημιουργήσουμε έναν χώρο εργασίας που να είναι οπτικά ελκυστικός και λειτουργικός και πιστεύουμε ότι η προσοχή μας στη λεπτομέρεια μας βοήθησε να το πετύχουμε.

Ο Σχεδιασμός και η διακόσμηση του  Λογιστικού γραφείου εκτός από λειτουργικότητα και αισθητική εκπέμπει και επαγγελματισμό. Χρησιμοποιήσαμε έπιπλα και εξοπλισμό γραφείου υψηλής ποιότητας που είναι κομψά και πρακτικά, που  συμπληρώνονται  με  στοιχεία όπως φυτά και πινελιές ξύλου για να προσθέσουν ζεστασιά και προσωπικότητα στο χώρο.

Ένα από τα βασικά στοιχεία του σχεδιασμού του χώρου είναι η μελέτη και  η χρήση εξειδικευμένου  επαγγελματικού φωτισμού. Ο σωστός  φωτισμός είναι απαραίτητος για τη δημιουργία ενός άνετου και παραγωγικού χώρου εργασίας. Επιλέξαμε  λύσεις φωτισμού που ανταποκρίνονται σε αυτές τις ανάγκες. Ταυτόχρονα, η χρήση φωτιστικών νέας τεχνολογίας  σε  συνδυασμό με  φυσικές πηγές φωτός δημιουργούν  μια καλά φωτισμένη και φιλόξενη ατμόσφαιρα.

Επιπροσθέτως προτείναμε Ηχοαπορροφητικές λύσεις για να βοηθήσουν στην απορρόφηση των ηχητικών κυμάτων με σκοπό τη μείωση των ηχητικών αντανακλάσεων.


  • -
Αρχιτεκτονικός σχεδιασμός και διακόσμηση κατοικίας

Μονοκατοικία

ΑΣΤΙΚΗ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Σχεδιασμός και Εσωτερική Διακόσμηση μονοκατοικίας

ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ο σχεδιασμός και η διακόσμηση μιας αστικής μονοκατοικίας σε minimal στυλ αποτελεί πρόκληση για κάθε δημιουργό χώρων.

Ο μινιμαλιστικός σχεδιασμός χαρακτηρίζεται από καθαρές γραμμές, απλότητα και εστίαση στη λειτουργικότητα. Είναι ένα στυλ που δίνει έμφαση στη φόρμα έναντι της διακόσμησης και επιδιώκει να δημιουργήσει μια αίσθηση ηρεμίας και διαύγειας μέσω της χρήσης minimal στοιχείων και μιας περιορισμένης χρωματικής παλέτας.

Η μονοκατοικία που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, εκτείνεται σε τέσσερα επίπεδα.

Οι τέσσερις όροφοι του σπιτιού είναι οργανωμένοι για να δημιουργούν μια ποικιλία χώρων διαβίωσης, ο καθένας με τον δικό του μοναδικό χαρακτήρα και σκοπό.

Στα χαμηλότερα επίπεδα, το σπίτι διαθέτει ανοιχτούς και ευρύχωρους κοινόχρηστους χώρους, όπως σαλόνι, τραπεζαρία, κουζίνα, Home Cinema κτλ. Αυτοί οι χώροι έχουν σχεδιαστεί για να είναι φιλόξενοι και λειτουργικοί, με περιορισμένη χρήση ¨φλύαρων¨ διακοσμητικών στοιχείων και την χρήση επίπλων που υποστηρίζουν τη μινιμαλιστική αισθητική.

Φυσικά υλικά, όπως το ξύλο και το μάρμαρο, χρησιμοποιούνται για να προσθέσουν ζεστασιά και υφή στους χώρους.

Τα τελευταία  επίπεδα του σπιτιού είναι αφιερωμένα σε ιδιωτικούς χώρους, όπως υπνοδωμάτια και λουτρά. Εδώ, ο σχεδιασμός είναι πιο οικείος και προσωπικός, με έμφαση στη δημιουργία μιας χαλαρωτικής ατμόσφαιρας. Ο απαλός φωτισμός, τα ουδέτερα χρώματα και η άνετη επίπλωση συμβάλλουν στη δημιουργία μιας αίσθησης ηρεμίας.

Συνολικά, ο σχεδιασμός και η διακόσμηση αυτής της αστικής μονοκατοικίας στη Θεσσαλονίκη είναι μια κομψή και εκλεπτυσμένη έκφραση του μινιμαλιστικού στυλ. Εστιάζοντας στα βασικά και χρησιμοποιώντας λιτά και απέριττα στοιχεία  στην επιλογή διακοσμητικών  και επίπλων, δημιουργήσαμε ένα σπίτι που είναι ταυτόχρονα μοντέρνο και διαχρονικό.

Δώσαμε επίσης ιδιαίτερη  έμφαση στον  Αρχιτεκτονικό φωτισμό του κτιρίου.

Συνολικά, η χρήση γραμμικού φωτισμού στο εξωτερικό και το εσωτερικό του κτιρίου  προσθέτει  διακοσμητική και λειτουργική αξία. Αναδεικνύει τα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά του κτιρίου και δημιουργεί μια οπτικά ελκυστική ατμόσφαιρα, ενώ παράλληλα παρέχει λειτουργικό φωτισμό για το χώρο.


  • -
Oliver Coffee & Nuts

Oliver Coffee & Nuts

Σχεδιασμός και Διακόσμηση καταστήματος Oliver Coffee & Nuts - Μητροπόλεως 117 Θεσσαλονίκη

Σχεδιασμός και Διακόσμηση καταστήματος Oliver Coffee & Nuts

Το γραφείο μας  επιλέχτηκε από την εταιρεία Oliver Nuts and Flavors που εδρεύει στην Αθήνα,  για τον αρχιτεκτονικό  σχεδιασμό και τη  διακόσμηση του νέου της καταστήματος  στη  Θεσσαλονίκη Μητροπόλεως 117.

Στη Γραμμική α, ειδικευόμαστε στο σχεδιασμό και τη διακόσμηση επαγγελματικών χώρων και ενθουσιαστήκαμε που είχαμε την ευκαιρία να δουλέψουμε σε αυτό το έργο.

Το design  του καταστήματος:

Επιλέξαμε υλικά και χρώματα που αντιπροσωπεύουν το εταιρικό προφίλ της επιχείρησης και δημιουργήσαμε μια ζεστή και οικία ατμόσφαιρα.

Στο χώρο κυριαρχεί η υφή του  ξύλου, από το δάπεδο, την κάθετη ξύλινη ανάγλυφη επένδυση στον  τοίχο,  την όψη του καταστήματος μέχρι και τις προθήκες των προϊόντων.

Η μελέτη φωτισμού πραγματοποιήθηκε με τον συνδυασμό διαφορετικών λύσεων φωτισμού, όπως Αρχιτεκτονικός Φωτισμός, άμεσος και έμμεσος φωτισμός και φωτισμός ανάδειξης, με σκοπό την ανάδειξη του χώρου και των προϊόντων.

 

3D Τρισδιάστατος Σχεδιασμός - Φωτορεαλιστικά Σχέδια

Ανακαίνιση καταστήματος


  • -
Διακόσμηση Μεζονέτας - Μονοκατοικία στο Πανόραμα Θεσσαλονίκη

Μεζονέτα στο Πανόραμα

Σχεδιασμός και διακόσμηση μεζονέτας στο Πανόραμα

Πρόκειται για μια νεόδμητη μεζονέτα 180 τ.μ  που βρίσκεται σε συγκρότημα τριών μονοκατοικιών στο Πανόραμα  Θεσσαλονίκης.

Η κατοικία εκτείνεται σε δύο επίπεδα, με το  1ο  επίπεδο να φιλοξενεί τους χώρους διημέρευσης  (σαλόνι, τραπεζαρία, κουζίνα, ηλιακό χώρο )  και το 2ο   επίπεδο  τους ιδιωτικούς χώρους    (κρεβατοκάμαρα,  παιδικά  δωμάτια,  λουτρά).

Σε αντίθεση με την πίσω όψη της κατοικίας, η μπροστινή όψη διαμορφώνεται ανοιχτή στο φυσικό φως και την θέα.

Στην εσωτερική αρχιτεκτονική  και διακόσμηση εκμεταλλευτήκαμε τις εκφάνσεις του φυσικού φωτισμού, που σε συνδυασμό  με τα    μεγάλα ανοίγματα στην κατακόρυφη τοιχοποιία και την  οροφή  δημιουργούν  μια  παιχνιδιάρικη  διάθεση στον εσωτερικό  χώρο του σπιτιού  που άλλοτε αναδεικνύει και  αποκαλύπτει  τα χρώματα,  τα σχήματα,  και τις υφές,  και άλλοτε τα μεταμορφώνει.

Η ποικιλομορφία υλικών και υφών ξεδιπλώνεται μέσα από μια λιτή προσέγγιση της πολυτέλειας  και της κομψότητας  στον εσωτερικό  αρχιτεκτονικό σχεδιασμό της κατοικίας .

Η διακόσμηση του χώρου  ολοκληρώνεται με τον σχεδιασμό ειδικών κατασκευών  και συμπληρώνεται με την  επιλογή επίπλων από γνωστούς οίκους, παράλληλα  ο αρχιτεκτονικός φωτισμός αναδεικνύει κάθε λεπτομέρεια του χώρου.


  • -
Αρχιτεκτονικός σχεδιασμός ξενοδοχείων

Ξενοδοχείο – Λέσβο

Όψη Κτιρίου - Ανασχεδιασμός Ξενοδοχείου

Σχεδιασμός όψης


Φωτορεαλιστικά Σχέδια 3D


Όψη Κτιρίου – Ανασχεδιασμός Ξενοδοχείου στη Λέσβο

Πρόκειται  για τον ανασχεδιασμό της μιας όψης του παλαιότερου  κτιρίου του  συγκροτήματος,  όπου στεγάζεται η Reception, η αίθουσα γευμάτων  και κάποια από τα δωμάτια. Το Ξενοδοχείο βρίσκεται στην Παραλία Εφταλού στη  Λέσβο.

Στόχος της μελέτης ήταν, η ξεπερασμένη  όψη του κεντρικού κτιρίου του Ξενοδοχείου να αποκτήσει  μια μοντέρνα και  ελκυστική εμφάνιση,  που θα βελτιώσει τη συνολική του εικόνα.

Στις σημαντικότερες  αλλαγές  της  όψης  του κτιρίου  ξεχωρίζει  ο εντυπωσιακός  γεωμετρικός όγκος  της αρχιτεκτονικής προεξοχής.  Η κατασκευή έχει  αλλάξει εκ βάθρων  την αισθητική  του κτιρίου.  Η όλη εικόνα συμπληρώνεται με την επένδυση από  τροπική ξυλεία και την χρήση  γραμμικού  φωτισμού  LED που αναδεικνύει  την όψη κατά τις βραδινές ώρες.

Επιπροσθέτως,   χρώματα  που αποπνέουν φρεσκάδα και σύγχρονα υλικά  όπως  γυάλινα στηθαία  και διακοσμητικά στοιχεία από αλουμίνιο ειδικής επεξεργασίας, προσδίδουν νέα χαρακτηριστικά και ολοκληρώνουν την αναβαθμισμένη όψη του κτιρίου

Προσθέσαμε επίσης υπαίθριους χώρους καθιστικού, παρέχοντας στους επισκέπτες την ευκαιρία να χαλαρώσουν και να απολαύσουν την εκπληκτική θέα σε κήπο και θάλασσα. Πιστεύουμε ότι αυτές οι αλλαγές  όχι μόνο θα βελτιώσουν την αισθητική εμφάνιση του ξενοδοχείου, αλλά θα δημιουργήσουν επίσης μια πιο φιλόξενη και άνετη ατμόσφαιρα για τους επισκέπτες.

Η εξωτερική όψη του ξενοδοχείου Πριν & Μετά


  • -
Γραμμική α | Διακοσμητές Αρχιτέκτονες Ξενοδοχείων

Sohora Villas

Διαμόρφωση πολυτελών τουριστικών κατοικιών στην Κρήτη

Αρχιτεκτονικός σχεδιασμός και Διακόσμηση εσωτερικών & εξωτερικών χώρων