• grammiki@gmail.com
 • + 30 6999657855

Archives

 • -
Διακόσμηση ξενοδοχείου - ενοικιαζόμενα δωμάτια στη Σάμο

Σάμος

Διακόσμηση Ξενοδοχείου στη Σάμο

 

Σχεδιασμός και Διακόσμηση Εσωτερικών και Εξωτερικών Χώρων Ξενοδοχείου

Το γραφείο μας  ¨Γραμμική Α¨ ανέλαβε τον σχεδιασμό και την  διακόσμηση  της νέας πτέρυγας ενός  ξενοδοχείου στη Σάμο.

Η φιλοσοφία μας στους χώρους φιλοξενίας αποτυπώνεται πλήρως στο Πιλοτικό Δωμάτιο του ξενοδοχείου, όπου η λειτουργικότητα συνδυάζεται άψογα με την αισθητική. Ο σχεδιασμός των εσωτερικών χώρων προσφέρει μια οικεία και χαλαρωτική ατμόσφαιρα, ενισχυμένη από την απέριττη και κομψή μεσογειακή αισθητική. Για τον σκοπό αυτόν  η διακόσμηση επικεντρώνεται στην επιλογή φυσικών υλικών, όπως τσιμεντοκονία και λινά υφάσματα, δημιουργώντας μια αίσθηση φυσικότητας και αρμονίας.

Με ορίζοντα το Αιγαίο Πέλαγος, το ξενοδοχείο προσφέρει σε κάθε δωμάτιο μοναδική θέα προς τη θάλασσα. Η εσωτερική διάταξη των δωματίων είναι οργανωμένη σε δύο επίπεδα, με την ζώνη ύπνου να διαχωρίζεται εμφανώς από το σαλόνι και την κουζίνα, προσφέροντας έτσι μια αίσθηση ιδιωτικότητας.

Στο ισόγειο, τα δωμάτια συνδέονται άμεσα με πισίνες που αποτελούν φυσικές επεκτάσεις των μπαλκονιών, δημιουργώντας μια φυσική συνέχεια του εσωτερικού  χώρου με τον έξω χώρο. Ορισμένα δωμάτια διαθέτουν ακόμη και ιδιωτικό  κήπο.

Η αρχιτεκτονική των εξωτερικών χώρων ενσωματώνει την ανθρώπινη δημιουργία με τη φυσική ομορφιά του τοπίου.

Στη διακόσμηση του κήπου, επιδιώξαμε τη δημιουργία χώρων που θα ενισχύουν την αίσθηση της άνεσης και της ευεξίας. Οι υπαίθριοι κοινόχρηστοι χώροι προσφέρουν ευρύχωρες περιοχές για χαλάρωση, ενώ οι μεγάλες εκτάσεις γκαζόν επιτρέπουν την πραγματοποίηση διάφορων υπαίθριων δραστηριοτήτων, όπως γιόγκα, ηλιοθεραπεία κτλ.

Στην διακόσμηση  του Beach Bar – εστιατορίου, επικεντρώσαμε σε φυσικά υλικά, αφήνοντας την καλαμωτή στην οροφή και τα εντυπωσιακά ψάθινα φωτιστικά να δεσπόζουν. Το στυλ boho chic αποτελεί την κεντρική ιδέα του σχεδιασμού, δημιουργώντας έναν άνετο και ζεστό χώρο. Ένα μεγάλο ελιόδεντρο καταλαμβάνει μια ξεχωριστή θέση, προσφέροντας ένα φυσικό και ζωντανό στοιχείο, ενώ η θέα προς τη θάλασσα εμπλουτίζει την συνολική εμπειρία των επισκεπτών.

Ο στόχος της μελέτης μας ήταν να δημιουργήσουμε μέσα από τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό και τη διακόσμηση του ξενοδοχείου, μια αξέχαστη εμπειρία φιλοξενίας.


 • -
Διακοσμητές Χανιά | Αρχιτέκτονες Ηράκλειο

Sohora Villas

Διαμόρφωση πολυτελών τουριστικών κατοικιών στην Κρήτη

περισσότερα έργα στην Κρήτη… 3D Animation  Ξενοδοχείων

 

Αρχιτεκτονικός σχεδιασμός και Διακόσμηση εσωτερικών & εξωτερικών χώρων

Το πρόσφατα ολοκληρωμένο έργο μας, Sohora Villas, βρίσκεται στο Ξηροστέρνι των Χανίων, στην Κρήτη.

Οι βίλες διαθέτουν μεγάλο εξωτερικό χώρο με κήπο, πισίνα και χτιστό καθιστικό, ενώ προσφέρουν ανεμπόδιστη θέα στη θάλασσα και το βουνό.

Για την διακόσμηση τόσο των εσωτερικών όσο και των εξωτερικών χώρων, επιλέξαμε τη χρήση φυσικών υλικών, όπως πέτρα, πατητή τσιμεντοκονία, ξύλο, λυγαριά και λινάρι.

Η εναρμόνιση της απλότητας με την πολυτέλεια, σε συνδυασμό με την προσεκτική αρχιτεκτονική σχεδίαση  και την λεπτομερή διακόσμηση των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, αναδεικνύει την μοναδική αισθητική των Sohora Villas.

Όλα αυτά τα στοιχεία συνυφαίνουν ένα περιβάλλον που ξεχειλίζει ζεστασιά και φιλοξενία, στο οποίο η μοντέρνα αισθητική αναμιγνύεται  αρμονικά με την τοπική αρχιτεκτονική. Αυτό δημιουργεί εσωτερικούς χώρους που υπογραμμίζουν την αίσθηση της πολυτέλειας και της άνεσης, ενώ ταυτόχρονα διατηρούν μια ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα.

Οι Sohora Villas αποτελούν μια ιδανική απεικόνιση της φιλοσοφίας μας στην δημιουργία χώρων φιλοξενίας και διακοπών, που συνδυάζουν την πολυτέλεια και την άνεση, ενώ ταυτόχρονα σέβονται και αναδεικνύουν το φυσικό περιβάλλον και την τοπική αρχιτεκτονική και αισθητική.


 • -
Διακοσμητές - Διακόσμηση Ξενοδοχείων στην Κρήτη

Κρήτη

Διακόσμηση πολυτελών τουριστικών κατοικιών στην Κρήτη

Σχεδιασμός και διακόσμηση εσωτερικών και εξωτερικών χώρων

Η παρουσίαση αφορά  την μελέτη και τον σχεδιασμό τριών πολυτελών τουριστικών κατοικιών στην Κρήτη.

Πρόκειται για  τον σχεδιασμό και τη διακόσμηση εσωτερικών και εξωτερικών χώρων πολυτελών τουριστικών κατοικιών  στην παραλία του  Μόχλου στην Κρήτη.

Οι εξωτερικοί χώροι των κατοικιών παίζουν καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία μιας ιδιαίτερης  και φιλόξενης ατμόσφαιρας για τους επισκέπτες.

Με  έντονη παρουσία της αδρής και αδάμαστης κρητικής φύσης  και  προσανατολισμό και θέα στο απέραντο γαλάζιο της θάλασσας και του εμβληματικού  βραχώδους  ορεινού όγκου, σχεδιάστηκαν οι πισίνες και έγινε η διαμόρφωση του εξωτερικού χώρου  του συγκροτήματος.

Επιλέξαμε  στοιχεία παραδοσιακής κρητικής αρχιτεκτονικής, όπως πέτρινους τοίχους με πέτρα Ελούντας, πατητή τσιμεντοκονία  κτλ. για να εναρμονιστούν με το γύρω τοπίο και να δημιουργήσουν μια συνεκτική εικόνα.

Για τα έπιπλα εξωτερικού χώρου επιλέχτηκαν ανθεκτικά υλικά και κατασκευές,  όπως το χτιστό  καθιστικό με τζάκι  δίπλα από  την πισίνα και το BBQ.

Στην διακόσμηση του εξωτερικού χώρου  έχουμε  συμπεριλάβει πολλά φυσικά υλικά όπως καλάμια λυγαριάς και μπαμπού, και πέτρες διαφορών ειδών. Τα φυτά, και ο φωτισμός του κήπου  κατά τις βραδινές ώρες παίζουν  τον δικό τους ρόλο στο exterior design.

Προχωρώντας στο εσωτερικό της βίλας, προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε μια μοντέρνα και κομψή ατμόσφαιρα, ενσωματώνοντας παράλληλα παραδοσιακά στοιχεία με αφαιρετική  διάθεση. Το σαλόνι διαθέτει έναν συνδυασμό μοντέρνας και παραδοσιακής επίπλωσης, συμπεριλαμβανομένου ενός άνετου καναπέ σε ουδέτερη χρωματική παλέτα και την χρήση ακατέργαστου ξύλου ρίζας ελιάς  που χρησιμοποιείται ως τραπεζάκι του καφέ.

Στα υπνοδωμάτια, επιλέξαμε έναν ήρεμο και γαλήνιο χρωματικό συνδυασμό, με απαλούς παστέλ τόνους και φυσικά υλικά όπως λινό και ξύλο. Τα μπάνια έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα τη λειτουργικότητα  και την άνεση.

Οι κατοικίες διαθέτουν  γυμναστήριο με σάουνα για την ευεξία των  επισκεπτών.

Συνολικά, ο στόχος μας για τη διακόσμηση αυτού του πολυτελούς τουριστικού καταλύματος στην Κρήτη ήταν να δημιουργήσουμε μια φιλόξενη, φιλική και ξεχωριστή ατμόσφαιρα που συνδυάζει παραδοσιακά κρητικά στοιχεία με μοντέρνο σχεδιασμό και άνεση.

 

περισσότερα έργα στην Κρήτη…

 

3D Animation


 • -
Αρχιτεκτονικός σχεδιασμός ξενοδοχείων

Ξενοδοχείο – Λέσβο

Όψη Κτιρίου - Ανασχεδιασμός Ξενοδοχείου

Σχεδιασμός όψης


Φωτορεαλιστικά Σχέδια 3D


Όψη Κτιρίου – Ανασχεδιασμός Ξενοδοχείου στη Λέσβο

Πρόκειται  για τον ανασχεδιασμό της μιας όψης του παλαιότερου  κτιρίου του  συγκροτήματος,  όπου στεγάζεται η Reception, η αίθουσα γευμάτων  και κάποια από τα δωμάτια. Το Ξενοδοχείο βρίσκεται στην Παραλία Εφταλού στη  Λέσβο.

Στόχος της μελέτης ήταν, η ξεπερασμένη  όψη του κεντρικού κτιρίου του Ξενοδοχείου να αποκτήσει  μια μοντέρνα και  ελκυστική εμφάνιση,  που θα βελτιώσει τη συνολική του εικόνα.

Στις σημαντικότερες  αλλαγές  της  όψης  του κτιρίου  ξεχωρίζει  ο εντυπωσιακός  γεωμετρικός όγκος  της αρχιτεκτονικής προεξοχής.  Η κατασκευή έχει  αλλάξει εκ βάθρων  την αισθητική  του κτιρίου.  Η όλη εικόνα συμπληρώνεται με την επένδυση από  τροπική ξυλεία και την χρήση  γραμμικού  φωτισμού  LED που αναδεικνύει  την όψη κατά τις βραδινές ώρες.

Επιπροσθέτως,   χρώματα  που αποπνέουν φρεσκάδα και σύγχρονα υλικά  όπως  γυάλινα στηθαία  και διακοσμητικά στοιχεία από αλουμίνιο ειδικής επεξεργασίας, προσδίδουν νέα χαρακτηριστικά και ολοκληρώνουν την αναβαθμισμένη όψη του κτιρίου

Προσθέσαμε επίσης υπαίθριους χώρους καθιστικού, παρέχοντας στους επισκέπτες την ευκαιρία να χαλαρώσουν και να απολαύσουν την εκπληκτική θέα σε κήπο και θάλασσα. Πιστεύουμε ότι αυτές οι αλλαγές  όχι μόνο θα βελτιώσουν την αισθητική εμφάνιση του ξενοδοχείου, αλλά θα δημιουργήσουν επίσης μια πιο φιλόξενη και άνετη ατμόσφαιρα για τους επισκέπτες.

Η εξωτερική όψη του ξενοδοχείου Πριν & Μετά


 • -
Διακόσμηση ξενοδοχείου στην Χαλκιδική

Ξενοδοχείο Χαλκιδική

Διακόσμηση ξενοδοχείου στην Χαλκιδική

3D Animation Ξενοδοχείου • -
apartment design - naxos

Studio Naxos

Διακόσμηση studio στη Νάξο


 • -
Πέτρινες βίλες στην Κρήτη

Βίλες στην Κρήτη

Πέτρινες βίλες στην Κρήτη

Πρόκειται για τρεις ανεξάρτητες  βίλες  στην  ευρύτερη περιοχή  του Ρεθύμνου.

Η κάθε  κατοικία διαθέτει  μεγάλο ιδιωτικό κήπο με πισίνα,  Jacuzzi, Barbeque και όλες τις απαραίτητες σύγχρονες ανέσεις.

Ζητούμενο    στη μελέτη και διακόσμηση των χώρων ήταν να δημιουργηθούν κατοικίες που να εξασφαλίζεται η ιδιωτικότητα των επισκεπτών  και συγχρόνως  να παρέχεται  μια ξεχωριστή ταξιδιωτική εμπειρία με την ανεξίτηλη σφραγίδα της κρητικής  φιλοξενίας.

Στη διαμόρφωση των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον φυσική τοπική  πέτρα, εξασφαλίζοντας  έτσι την ομαλή ένταξη των λιθοδομών στο φυσικό περιβάλλον.

 

περισσότερα έργα στην Κρήτη…
περισσότερα έργα…


 • -
Σχεδιασμός & Διακόσμηση Ξενοδοχείων

Ξενοδοχείο στην Μύκονο

Διακόσμηση Ξενοδοχείου στην Μύκονο

Πρόκειται για τον σχεδιασμό και διακόσμηση 5*  ξενοδοχείου στην Μύκονο.

Αντικείμενο της μελέτης ήταν να δημιουργηθεί ένα πιλοτικό δωμάτιο με εκλεκτά χρηστικά αντικείμενα και έπιπλα γνωστών ιταλικών οίκων,  που συνδυάστηκαν με  έπιπλα και ειδικές Custom κατασκευές  σχεδιασμένα από το γραφείο μας.

Για τη Διακόσμηση του  δωματίου επιλέχτηκαν διακριτικοί ανοιχτόχρωμοι τόνοι με χρυσαφένιες λεπτομέρειες.

 

περισσότερα έργα…

 • -
Διακόσμηση κατοικίας στην Νάξο

Studio στη Νάξο

Διακόσμηση κατοικιών στην Νάξο


 • -
Διακόσμηση Airbnb - Διακόσμητες & Αρχιτέκτονες

Apartment Airbnb, Thessaloniki