• grammiki@gmail.com
 • + 30 6999657855

Archives

 • -
Διακοσμητές Χανιά | Αρχιτέκτονες Ηράκλειο

Sohora Villas

Διαμόρφωση πολυτελών τουριστικών κατοικιών στην Κρήτη

περισσότερα έργα στην Κρήτη… 3D Animation  Ξενοδοχείων

 

Αρχιτεκτονικός σχεδιασμός και Διακόσμηση εσωτερικών & εξωτερικών χώρων

Το πρόσφατα ολοκληρωμένο έργο μας, Sohora Villas, βρίσκεται στο Ξηροστέρνι των Χανίων, στην Κρήτη.

Οι βίλες διαθέτουν μεγάλο εξωτερικό χώρο με κήπο, πισίνα και χτιστό καθιστικό, ενώ προσφέρουν ανεμπόδιστη θέα στη θάλασσα και το βουνό.

Για την διακόσμηση τόσο των εσωτερικών όσο και των εξωτερικών χώρων, επιλέξαμε τη χρήση φυσικών υλικών, όπως πέτρα, πατητή τσιμεντοκονία, ξύλο, λυγαριά και λινάρι.

Η εναρμόνιση της απλότητας με την πολυτέλεια, σε συνδυασμό με την προσεκτική αρχιτεκτονική σχεδίαση  και την λεπτομερή διακόσμηση των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, αναδεικνύει την μοναδική αισθητική των Sohora Villas.

Όλα αυτά τα στοιχεία συνυφαίνουν ένα περιβάλλον που ξεχειλίζει ζεστασιά και φιλοξενία, στο οποίο η μοντέρνα αισθητική αναμιγνύεται  αρμονικά με την τοπική αρχιτεκτονική. Αυτό δημιουργεί εσωτερικούς χώρους που υπογραμμίζουν την αίσθηση της πολυτέλειας και της άνεσης, ενώ ταυτόχρονα διατηρούν μια ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα.

Οι Sohora Villas αποτελούν μια ιδανική απεικόνιση της φιλοσοφίας μας στην δημιουργία χώρων φιλοξενίας και διακοπών, που συνδυάζουν την πολυτέλεια και την άνεση, ενώ ταυτόχρονα σέβονται και αναδεικνύουν το φυσικό περιβάλλον και την τοπική αρχιτεκτονική και αισθητική.


 • -
Αρχιτεκτονικός σχεδιασμός και διακόσμηση κατοικίας

Μονοκατοικία

ΑΣΤΙΚΗ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Σχεδιασμός και Εσωτερική Διακόσμηση μονοκατοικίας

δείτε παρόμοιο έργο …

ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ο σχεδιασμός και η διακόσμηση μιας αστικής μονοκατοικίας σε minimal στυλ αποτελεί πρόκληση για κάθε δημιουργό χώρων.

Ο μινιμαλιστικός σχεδιασμός χαρακτηρίζεται από καθαρές γραμμές, απλότητα και εστίαση στη λειτουργικότητα. Είναι ένα στυλ που δίνει έμφαση στη φόρμα έναντι της διακόσμησης και επιδιώκει να δημιουργήσει μια αίσθηση ηρεμίας και διαύγειας μέσω της χρήσης minimal στοιχείων και μιας περιορισμένης χρωματικής παλέτας.

Η μονοκατοικία που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, εκτείνεται σε τέσσερα επίπεδα.

Οι τέσσερις όροφοι του σπιτιού είναι οργανωμένοι για να δημιουργούν μια ποικιλία χώρων διαβίωσης, ο καθένας με τον δικό του μοναδικό χαρακτήρα και σκοπό.

Στα χαμηλότερα επίπεδα, το σπίτι διαθέτει ανοιχτούς και ευρύχωρους κοινόχρηστους χώρους, όπως σαλόνι, τραπεζαρία, κουζίνα, Home Cinema κτλ. Αυτοί οι χώροι έχουν σχεδιαστεί για να είναι φιλόξενοι και λειτουργικοί, με περιορισμένη χρήση ¨φλύαρων¨ διακοσμητικών στοιχείων και την χρήση επίπλων που υποστηρίζουν τη μινιμαλιστική αισθητική.

Φυσικά υλικά, όπως το ξύλο και το μάρμαρο, χρησιμοποιούνται για να προσθέσουν ζεστασιά και υφή στους χώρους.

Τα τελευταία  επίπεδα του σπιτιού είναι αφιερωμένα σε ιδιωτικούς χώρους, όπως υπνοδωμάτια και λουτρά. Εδώ, ο σχεδιασμός είναι πιο οικείος και προσωπικός, με έμφαση στη δημιουργία μιας χαλαρωτικής ατμόσφαιρας. Ο απαλός φωτισμός, τα ουδέτερα χρώματα και η άνετη επίπλωση συμβάλλουν στη δημιουργία μιας αίσθησης ηρεμίας.

Συνολικά, ο σχεδιασμός και η διακόσμηση αυτής της αστικής μονοκατοικίας στη Θεσσαλονίκη είναι μια κομψή και εκλεπτυσμένη έκφραση του μινιμαλιστικού στυλ. Εστιάζοντας στα βασικά και χρησιμοποιώντας λιτά και απέριττα στοιχεία  στην επιλογή διακοσμητικών  και επίπλων, δημιουργήσαμε ένα σπίτι που είναι ταυτόχρονα μοντέρνο και διαχρονικό.

Δώσαμε επίσης ιδιαίτερη  έμφαση στον  Αρχιτεκτονικό φωτισμό του κτιρίου.

Συνολικά, η χρήση γραμμικού φωτισμού στο εξωτερικό και το εσωτερικό του κτιρίου  προσθέτει  διακοσμητική και λειτουργική αξία. Αναδεικνύει τα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά του κτιρίου και δημιουργεί μια οπτικά ελκυστική ατμόσφαιρα, ενώ παράλληλα παρέχει λειτουργικό φωτισμό για το χώρο.


 • -
ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Κήπος κατοικίας

Σχεδιασμός & Διακόσμηση κήπου ιδιωτικής κατοικίας στη Θεσσαλονίκη


 • -
Διακόσμηση ξενοδοχείου στην Χαλκιδική

Ξενοδοχείο Χαλκιδική

Διακόσμηση ξενοδοχείου στην Χαλκιδική

3D Animation Ξενοδοχείου • -
Αρχιτεκτονική Κήπων και Τοπίου

Γύθειο

Διαμόρφωση εξωτερικού χώρου κατοικίας

Α' εναλλακτική πρόταση
Διαμόρφωση κήπου με πισίνα

Β' εναλλακτική πρόταση
Διαμόρφωση κήπου με τζακούζι


 • -
Σχεδιασμός και Διακόσμηση κήπου κατοικίας

Κήπος στη Χαλκιδική

Σχεδιασμός και Διακόσμηση κήπου κατοικίας


 • -
Κήπος - Πισινά

Διαμόρφωση χώρου πισίνας

Διαμόρφωση εξωτερικού χώρου με πισίνα στην Αττική

Πρόκειται για το σχεδιασμό πισίνας και την διαμόρφωση του κήπου σε οικόπεδο με υφιστάμενο κτίριο δεκαετίας του ’80, στην Παιανία Αττικής.

Κατά τη μελέτη αποφασίσαμε να διατηρήσουμε και να σεβαστούμε τον περιμετρικό πράσινο “φράχτη” που διαχωρίζει τον εξωτερικό χώρο από τα όμορα οικόπεδα.

Την  ελαφρά υψομετρική διαφορά στον περιβάλλοντα χώρο την καλύψαμε με τέσσερις αναβαθμίδες, δημιουργώντας έτσι μεγαλύτερη ευχρηστία στην περιοχή  πισίνας, barbeque και καθιστικού.

 

 


 • -
Πέτρινες βίλες στην Κρήτη

Βίλες στην Κρήτη

Πέτρινες βίλες στην Κρήτη

Πρόκειται για τρεις ανεξάρτητες  βίλες  στην  ευρύτερη περιοχή  του Ρεθύμνου.

Η κάθε  κατοικία διαθέτει  μεγάλο ιδιωτικό κήπο με πισίνα,  Jacuzzi, Barbeque και όλες τις απαραίτητες σύγχρονες ανέσεις.

Ζητούμενο    στη μελέτη και διακόσμηση των χώρων ήταν να δημιουργηθούν κατοικίες που να εξασφαλίζεται η ιδιωτικότητα των επισκεπτών  και συγχρόνως  να παρέχεται  μια ξεχωριστή ταξιδιωτική εμπειρία με την ανεξίτηλη σφραγίδα της κρητικής  φιλοξενίας.

Στη διαμόρφωση των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον φυσική τοπική  πέτρα, εξασφαλίζοντας  έτσι την ομαλή ένταξη των λιθοδομών στο φυσικό περιβάλλον.

 

περισσότερα έργα στην Κρήτη…
περισσότερα έργα…


 • -
Διαμόρφωση του χώρου πισίνας και κήπου σε Ξενοδοχείο

Κήπος με πισίνα

Διαμόρφωση εξωτερικού χώρου κήπου με πισίνα


 • -
Διαμόρφωση εξωτερικών χώρων

Σχεδιασμός κήπου στην Αίγινα

Σχεδιασμός και διακόσμηση κήπου στην Αίγινα

 


περισσότερα έργα…


 • -
Εξοχικές κατοικίες στη Νάξο

Κατοικίες στη Νάξο

Εξοχικές κατοικίες στη Νάξο

 

 


 • -
Διακοσμητές οινοποιείου

Διακόσμηση οινοποιείου στην Πάρο

Διακόσμηση οινοποιείου στην Πάρο

Πρόκειται για ένα γνωστό οινοποιείο στην Πάρο.

Ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης για τη μελέτη και το σχεδιασμό του οινοποιείου στάθηκε το  μοναδικό τοπίο των Κυκλάδων, σε συνδυασμό  με την ξεχωριστή κουλτούρα που χαρακτηρίζει την περιοχή.

Στόχοι Μελέτης:

Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου.

Ο υπαίθριος χώρος  του οινοποιείου μαζί με το Κτήμα του αμπελώνα εκτείνονται σε μια μεγάλη έκταση που αποτελείται από δύο διαφορετικές  υψομετρικές ζώνες.

Στο σχεδιασμό του εξωτερικού χώρου πρωτίστως έπρεπε να  ρυθμιστεί η ομαλή  κυκλοφορία και στάθμευσή των οχημάτων.  Παράλληλα, δημιουργήθηκαν  θέσεις πάρκινγκ  ΑΜΕΑ με εύκολη προσβασιμότητα στον εσωτερικό χώρο.

Διαμορφώθηκαν χώροι πρασίνου με κατάλληλα επιλεγμένα φυτά, ενώ δεν απουσιάζει το  υγρό στοιχείο που  μεταλλάσσεται χρωματικά από το σμαραγδί της θάλασσας στο  βαθύ κόκκινο του κρασιού.

Εσωτερική διαρρύθμιση και διακόσμηση οινοποιείου.

Στην εσωτερική διαρρύθμιση  του οινοποιείου  επιλέξαμε το νοητό διαχωρισμό του χώρου σε  τρεις  περιοχές:

 1. Χώρος γευσιγνωσίας κρασιού
 2. Wine bar
 3. Χώρος πωλήσεων

Παράλληλα, μεγάλα γυάλινα ανοίγματα  επιτρέπουν στον επισκέπτη να δει τη διαδικασία εμφιάλωσης κρασιού.

Στη διακόσμηση και επίπλωση του χώρου επιλέξαμε γήινες αποχρώσεις και  υλικά όπως ξύλο, μέταλλο, πέτρα και  πατητή τσιμεντοκονία.

Στο interior design ζητούμενο ήταν να δημιουργηθεί ένας ζεστός και σύγχρονος χώρος με πρωταγωνιστή το κρασί και τη γευστική απόλαυση.