• grammiki@gmail.com
  • + 30 6999657855

Archives

  • -
Διακόσμηση Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμώ

Παιδικός Σταθμός

Σχεδιασμός και Διακόσμηση  Παιδικού & Βρεφονηπιακού  Σταθμού

Σχεδιασμός και Διακόσμηση

Το γραφείο μας Γραμμική α, ανέλαβε τον Αρχιτεκτονικό Σχεδιασμό και τη Διακόσμηση ενός Παιδικού  Βρεφονηπιακού Σταθμού στη Θεσσαλονίκη.

Το Εκπαιδευτήριο αποτελείται από δύο ορόφους με συνολική έκταση 800 τετραγωνικών μέτρων και περιβάλλεται από έναν μεγάλο αύλειο χώρο με έντονη παρουσία πρασίνου.

Concept & Montessori Philosophy:

Η κεντρική ιδέα του σχεδιασμού εστιάζεται στη δημιουργία ενός φυσικού περιβάλλοντος με έμφαση στη φύση, υιοθετώντας έναν μινιμαλιστικό σχεδιασμό που ενισχύει την ψυχοσωματική ανάπτυξη των παιδιών. Οι χώροι διαθέτουν εργονομικά έπιπλα και φωτεινά χρώματα, ενώ περιλαμβάνουν ειδικές ζώνες δραστηριοτήτων που προάγουν τη μάθηση και το παιχνίδι. Ο σχεδιασμός ακολουθεί τις αρχές της φιλοσοφίας Montessori, ενθαρρύνοντας τη δημιουργικότητα και την ανεξαρτησία των παιδιών.

Στο πλαίσιο αυτού του έργου, στοχεύσαμε στην ολοκλήρωση της αρχιτεκτονικής αισθητικής με τις εκπαιδευτικές αξίες της φιλοσοφίας Montessori. Η χρήση φυσικών υλικών σε συνδυασμό με τις μοναδικές τοιχογραφίες του χώρου βοηθούν στην ανάπτυξη της αισθητικής αλλά και στην ενίσχυση της σχέσης των παιδιών με το περιβάλλον τους. Τα εργονομικά έπιπλα και οι ειδικές ζώνες δραστηριοτήτων προωθούν την ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους μέσω της εξερεύνησης και της αυτομάθησης, σύμφωνα με τη μεθοδολογία της Μοντεσσορι.

Τέλος, ο σχεδιασμός περιλαμβάνει ειδικά διαμορφωμένες περιοχές για δραστηριότητες που ενθαρρύνουν τη μάθηση και τη δημιουργικότητα των παιδιών, ενώ οι χρωματικές επιλογές και τα υλικά κατασκευής είναι ειδικά επιλεγμένα για να δημιουργούν ένα φιλικό και ενθαρρυντικό περιβάλλον.


  • -
Ανακαίνιση ιατρείου

Διακόσμηση παιδιατρείου στη Θεσσαλονίκη

Διακόσμηση παιδιατρείου στη θεσσαλονίκη

Πρόκειται για το σχεδιασμό και διακόσμηση παιδιατρείου στη Θεσσαλονίκη.
Την αναλυτική και λεπτομερειακή σχεδίαση, ακολούθησε η επιτυχημένη ολική ανακαίνιση του ιατρείου.
Το project με το ιδιαίτερο design έχει φιλοδοξία να κάνει την ιατρική πράξη μια πιο ανώδυνη διαδικασία και ίσως αρκετά ευχάριστη για τους μικρούς ασθενείς. Έτσι στον χώρο αναμονής του ιατρείου δημιουργήθηκε ένας μικρός παιδότοπος, ενώ διάφορα αρχιτεκτονικά στοιχεία που πλαισιώνουν τον χώρο κεντρίζουν ευχάριστα και δημιουργικά το ενδιαφέρον των μικρών επισκεπτών.
Το Concept ολοκληρώνεται με τον χώρο του γραφείου και του εξεταστηρίου, όπου η λειτουργικότητα συνδέεται αρμονικά με το design του ιατρείου.

περισσότερα έργα…

  • -
Διακόσμηση

Εργαστήριο πειραμάτων στην Αθήνα

Εργαστήριο πειραμάτων στην Αθήνα

Πρόκειται για ένα χώρο δημιουργικής έκφρασης και απασχόλησης  παιδιών στην περιοχή Αγίας Παρασκευής στην  Αθήνα.  Το Εργαστήριο πειραμάτων επιδιώκει να γνωρίσει στα παιδιά τον κόσμο που μας περιβάλλει  μέσα από τη  Χημεία, τη Φυσική  και την Αστροφυσική με δημιουργικά παιχνίδια και πειράματα, χωρίς να αποτελεί στερεότυπο γνώσεων  φροντιστηρίου.

Στόχος της  μελέτης ήταν να δημιουργηθεί ένας χώρος που να καλύπτει τις λειτουργικές ανάγκες του εργαστηρίου και συγχρόνως  να εξάπτει και να απογειώνει  τη φαντασία των μικρών ερευνητών.   Η εξερεύνηση, η ανακάλυψη, των μυστηρίων του σύμπαντος  και η εμβάθυνση σε αυτά εξελίσσονται άκοπα, ευχάριστα και παιχνιδιάρικα.

Στη  Διακόσμηση του χώρου επιλέξαμε  industrial style, που συνδυάστηκε  με πανδαισία φωτεινών χρωμάτων  και υλικών από  βινύλιο, μπετό και  μέταλλο.

Τρισδιάστατος Σχεδιασμός - Αρχιτεκτονικός Φωτορεαλισμός‎

περισσότερα έργα…

 


  • -
οδοντιατρείο - παιδοοδοντιατρείο

Ιατρείο στην Κύπρου

 

Διακόσμηση Ιατρείων - Παιδοδοντιατρείο

...λίγα λόγια για το σχεδιασμό του ιατρείου...

Η μελέτη και ο σχεδιασμός  του  ιατρείου  επικεντρώθηκε στο  να δημιουργηθεί  ένας   χώρος χαρούμενος,  ευχάριστος και ελκυστικός.

Ξεκάθαρα  και  ευκολονόητα  σχήματα,  χαρούμενα χρώματα,   συνταιριάζονται   και  μορφοποιούνται  σε έναν χρωστήρα θετικών  σκέψεων  και συναισθημάτων.

Τα στοιχεία και τα  χρώματα του οδοντιατρείου  επιλέχτηκαν  και  συνδυάστηκαν,  ώστε η  επίδραση τους στην ψυχολογία των μικρών παιδιών να δημιουργεί αισθήματα ασφάλειας, ηρεμίας και εμπιστοσύνης.

Η επίσκεψη στο  οδοντιατρείο βιώνεται σαν  μια ευχάριστη και  δημιουργική  εμπειρία για τους μικρούς ασθενείς.

 

περισσότερα έργα…

  • -
Ανακαίνιση & Διακόσμηση καταστημάτων.

Κατάστημα

Διακόσμηση & Ανακαίνιση Καταστήματος παιδικών ενδυμάτων

video πριν & μετά την ανακαίνιση


Facebook

Άρθρα με θέμα το interior design

Εύρεση άρθρων