• grammiki@gmail.com
 • + 30 6999657855

Archives

 • -
Διακοσμητές - Διακόσμηση Ξενοδοχείων στην Κρήτη

Κρήτη

Διακόσμηση πολυτελών τουριστικών κατοικιών στην Κρήτη

Σχεδιασμός και διακόσμηση εσωτερικών και εξωτερικών χώρων

Η παρουσίαση αφορά  την μελέτη και τον σχεδιασμό τριών πολυτελών τουριστικών κατοικιών στην Κρήτη.

Πρόκειται για  τον σχεδιασμό και τη διακόσμηση εσωτερικών και εξωτερικών χώρων πολυτελών τουριστικών κατοικιών  στην παραλία του  Μόχλου στην Κρήτη.

Οι εξωτερικοί χώροι των κατοικιών παίζουν καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία μιας ιδιαίτερης  και φιλόξενης ατμόσφαιρας για τους επισκέπτες.

Με  έντονη παρουσία της αδρής και αδάμαστης κρητικής φύσης  και  προσανατολισμό και θέα στο απέραντο γαλάζιο της θάλασσας και του εμβληματικού  βραχώδους  ορεινού όγκου, σχεδιάστηκαν οι πισίνες και έγινε η διαμόρφωση του εξωτερικού χώρου  του συγκροτήματος.

Επιλέξαμε  στοιχεία παραδοσιακής κρητικής αρχιτεκτονικής, όπως πέτρινους τοίχους με πέτρα Ελούντας, πατητή τσιμεντοκονία  κτλ. για να εναρμονιστούν με το γύρω τοπίο και να δημιουργήσουν μια συνεκτική εικόνα.

Για τα έπιπλα εξωτερικού χώρου επιλέχτηκαν ανθεκτικά υλικά και κατασκευές,  όπως το χτιστό  καθιστικό με τζάκι  δίπλα από  την πισίνα και το BBQ.

Στην διακόσμηση του εξωτερικού χώρου  έχουμε  συμπεριλάβει πολλά φυσικά υλικά όπως καλάμια λυγαριάς και μπαμπού, και πέτρες διαφορών ειδών. Τα φυτά, και ο φωτισμός του κήπου  κατά τις βραδινές ώρες παίζουν  τον δικό τους ρόλο στο exterior design.

Προχωρώντας στο εσωτερικό της βίλας, προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε μια μοντέρνα και κομψή ατμόσφαιρα, ενσωματώνοντας παράλληλα παραδοσιακά στοιχεία με αφαιρετική  διάθεση. Το σαλόνι διαθέτει έναν συνδυασμό μοντέρνας και παραδοσιακής επίπλωσης, συμπεριλαμβανομένου ενός άνετου καναπέ σε ουδέτερη χρωματική παλέτα και την χρήση ακατέργαστου ξύλου ρίζας ελιάς  που χρησιμοποιείται ως τραπεζάκι του καφέ.

Στα υπνοδωμάτια, επιλέξαμε έναν ήρεμο και γαλήνιο χρωματικό συνδυασμό, με απαλούς παστέλ τόνους και φυσικά υλικά όπως λινό και ξύλο. Τα μπάνια έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα τη λειτουργικότητα  και την άνεση.

Οι κατοικίες διαθέτουν  γυμναστήριο με σάουνα για την ευεξία των  επισκεπτών.

Συνολικά, ο στόχος μας για τη διακόσμηση αυτού του πολυτελούς τουριστικού καταλύματος στην Κρήτη ήταν να δημιουργήσουμε μια φιλόξενη, φιλική και ξεχωριστή ατμόσφαιρα που συνδυάζει παραδοσιακά κρητικά στοιχεία με μοντέρνο σχεδιασμό και άνεση.

 

3D Animation


 • -
Αρχιτεκτονικός σχεδιασμός ξενοδοχείων

Ξενοδοχείο – Λέσβο

Όψη Κτιρίου - Ανασχεδιασμός Ξενοδοχείου

Σχεδιασμός όψης


Φωτορεαλιστικά Σχέδια 3D


Όψη Κτιρίου – Ανασχεδιασμός Ξενοδοχείου στη Λέσβο

Πρόκειται  για τον ανασχεδιασμό της μιας όψης του παλαιότερου  κτιρίου του  συγκροτήματος,  όπου στεγάζεται η Reception, η αίθουσα γευμάτων  και κάποια από τα δωμάτια. Το Ξενοδοχείο βρίσκεται στην Παραλία Εφταλού στη  Λέσβο.

Στόχος της μελέτης ήταν, η ξεπερασμένη  όψη του κεντρικού κτιρίου του Ξενοδοχείου να αποκτήσει  μια μοντέρνα και  ελκυστική εμφάνιση,  που θα βελτιώσει τη συνολική του εικόνα.

Στις σημαντικότερες  αλλαγές  της  όψης  του κτιρίου  ξεχωρίζει  ο εντυπωσιακός  γεωμετρικός όγκος  της αρχιτεκτονικής προεξοχής.  Η κατασκευή έχει  αλλάξει εκ βάθρων  την αισθητική  του κτιρίου.  Η όλη εικόνα συμπληρώνεται με την επένδυση από  τροπική ξυλεία και την χρήση  γραμμικού  φωτισμού  LED που αναδεικνύει  την όψη κατά τις βραδινές ώρες.

Επιπροσθέτως,   χρώματα  που αποπνέουν φρεσκάδα και σύγχρονα υλικά  όπως  γυάλινα στηθαία  και διακοσμητικά στοιχεία από αλουμίνιο ειδικής επεξεργασίας, προσδίδουν νέα χαρακτηριστικά και ολοκληρώνουν την αναβαθμισμένη όψη του κτιρίου

Προσθέσαμε επίσης υπαίθριους χώρους καθιστικού, παρέχοντας στους επισκέπτες την ευκαιρία να χαλαρώσουν και να απολαύσουν την εκπληκτική θέα σε κήπο και θάλασσα. Πιστεύουμε ότι αυτές οι αλλαγές  όχι μόνο θα βελτιώσουν την αισθητική εμφάνιση του ξενοδοχείου, αλλά θα δημιουργήσουν επίσης μια πιο φιλόξενη και άνετη ατμόσφαιρα για τους επισκέπτες.

Η εξωτερική όψη του ξενοδοχείου Πριν & Μετά


 • -
Γραμμική α | Διακοσμητές Αρχιτέκτονες Ξενοδοχείων

Sohora Villas

Διαμόρφωση πολυτελών τουριστικών κατοικιών στην Κρήτη

Αρχιτεκτονικός σχεδιασμός και Διακόσμηση εσωτερικών & εξωτερικών χώρων

3D Animation τουριστικών κατοικιών • -
Διακόσμηση ξενοδοχείου στην Χαλκιδική

Ξενοδοχείο Χαλκιδική

Διακόσμηση ξενοδοχείου στην Χαλκιδική

3D Animation Ξενοδοχείου • -
apartment design - naxos

Studio Naxos

Διακόσμηση studio στη Νάξο


 • -
Πέτρινες βίλες στην Κρήτη

Βίλες στην Κρήτη

Πέτρινες βίλες στην Κρήτη

Πρόκειται για τρεις ανεξάρτητες  βίλες  στην  ευρύτερη περιοχή  του Ρεθύμνου.

Η κάθε  κατοικία διαθέτει  μεγάλο ιδιωτικό κήπο με πισίνα,  Jacuzzi, Barbeque και όλες τις απαραίτητες σύγχρονες ανέσεις.

Ζητούμενο    στη μελέτη και διακόσμηση των χώρων ήταν να δημιουργηθούν κατοικίες που να εξασφαλίζεται η ιδιωτικότητα των επισκεπτών  και συγχρόνως  να παρέχεται  μια ξεχωριστή ταξιδιωτική εμπειρία με την ανεξίτηλη σφραγίδα της κρητικής  φιλοξενίας.

Στη διαμόρφωση των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον φυσική τοπική  πέτρα, εξασφαλίζοντας  έτσι την ομαλή ένταξη των λιθοδομών στο φυσικό περιβάλλον.

 

περισσότερα έργα…

 • -
Σχεδιασμός & Διακόσμηση Ξενοδοχείων

Ξενοδοχείο στην Μύκονο

Διακόσμηση Ξενοδοχείου στην Μύκονο

Πρόκειται για τον σχεδιασμό και διακόσμηση 5*  ξενοδοχείου στην Μύκονο.

Αντικείμενο της μελέτης ήταν να δημιουργηθεί ένα πιλοτικό δωμάτιο με εκλεκτά χρηστικά αντικείμενα και έπιπλα γνωστών ιταλικών οίκων,  που συνδυάστηκαν με  έπιπλα και ειδικές Custom κατασκευές  σχεδιασμένα από το γραφείο μας.

Για τη Διακόσμηση του  δωματίου επιλέχτηκαν διακριτικοί ανοιχτόχρωμοι τόνοι με χρυσαφένιες λεπτομέρειες.

 

περισσότερα έργα…

 • -
Διακόσμηση κατοικίας στην Νάξο

Studio στη Νάξο

Διακόσμηση κατοικιών στην Νάξο


 • -
Winery Santo Wines

Οινοποιείο Santo Wines στη Σαντορίνη

Οινοποιείο Santo Wines στη Σαντορίνη

Πρόκειται για τον επανασχεδιασμό του οινοποιείου  Santo Wines ( Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων), που ιδρύθηκε το 1947  και είναι ένα  από τα παλαιοτέρα οινοποιεία της Σαντορίνης.

Το οινοποιείο βρίσκεται στην περιοχή του Πύργου της Σαντορίνης επάνω στην καλντέρα.

Η μελέτη αφορά τον οινοτουριστικό τομέα και  χωρίζεται σε τρείς ενότητες:

 • Χώρος γευσιγνωσίας VIP

Στο χώρο αυτό οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να  γεύονται εξαιρετικής ποιότητας παλαιωμένα κρασιά, ενώ θα μπορούν να επισκέπτονται το κελάρι  ωρίμανσης και παλαίωσης  οίνου, όπου εφαρμόζονται οι  παραδοσιακές τεχνικές.

 • Χώρος Δεξιώσεων και γάμων

Ο χώρος αυτός είναι κυριολεκτικά κρεμασμένος  από το βράχο της καλντέρας με θέα το απέραντο γαλάζιο των Κυκλάδων.

 • Πολυχώρος με κύριες θεματικές ενότητες τη γευσιγνωσία και την ψυχαγωγία.

Αποτελεί το μεγαλύτερο σε έκταση τμήμα του οινοτουριστικού  τομέα και αποτελείται από εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.   ( Η μελέτη αυτού του χώρου είναι σε εξέλιξη)

 

Διακόσμηση οινοποιείου στην Πάρο

περισσότερα έργα…


 • -
Διαμόρφωση του χώρου πισίνας και κήπου σε Ξενοδοχείο

Κήπος με πισίνα

Διαμόρφωση εξωτερικού χώρου κήπου με πισίνα


 • -
νησιωτικη διακοσμηση

Στούντιο

Διακόσμηση στούντιο στην Κορώνη Μεσσηνίας


 • -
Εξοχικές κατοικίες στη Νάξο

Κατοικίες στη Νάξο

Εξοχικές κατοικίες στη Νάξο

 

 


 • -
Κατοικία Airbnb

Κατοικία Airbnb

Κατοικία Airbnb στην Κρήτη


 • -
Διακόσμηση και Ανακαίνιση Ξενοδοχείων από έμπειρους διακοσμητές - αρχιτέκτονες ...

Βιοκλιματική κατοικία

Βιοκλιματική κατοικία και εναλλακτικός τουρισμός

Πρόκειται για τη  μεταμόρφωση μιας παλιάς αποθήκης σε κατοικία με βιοκλιματικά χαρακτηριστικά.  Το πέτρινο κτίσμα βρίσκεται σε  αγροτική περιοχή,  μέσα σε ένα μεγάλο κτήμα, και περιστοιχίζεται από πυκνή χαμηλή βλάστηση και ελαιόδεντρα.

Σκοπός της επένδυσης είναι η αγροτική παραγωγή, συνδυαστικά με τον εναλλακτικό τουρισμό. Για τη φιλοξενία των τουριστών θα τοποθετηθούν 10 -12 μικρές  ξύλινες ανεξάρτητες  κατοικίες.

Ζητούμενο της μελέτης του interior & exterior design ήταν να δημιουργηθεί μια μοντέρνα και απέριττή κατοικία, με διακριτικές  μη παρεμβατικές επεμβάσεις τόσο στον εσωτερικό όσο στον εξωτερικό χώρο.

Η διακόσμηση στον  εσωτερικό χώρο της κατοικίας ακολούθησε απλές και λιτές γραμμές. Φυσικά υλικά, όπως πέτρα και ξύλο, συνδυάζουν την  αρμονική συνύπαρξη  του εσωτερικού χώρου με  το εξωτερικό περιβάλλον. Στα λιγοστά διακοσμητικά στοιχεία του χώρου συγκαταλέγεται  ένα  εντυπωσιακό γραμμικό φωτιστικό γνωστού ιταλικού οίκου.

 

3D Animation

 

περισσότερα έργα…

 


 • -
Σχεδιασμός τουριστικής μονάδας

Luxury Villas in Crete

Luxury Villas in Crete | Σχεδιασμός τουριστικής μονάδας

Πρόκειται για ένα συγκρότημα πολυτελών κατοικιών στην Κρήτη με σκοπό την τουριστική αξιοποίηση.  Τοπογραφικά εκτείνονται σε μια πλαγιά αρκετών στρεμμάτων με πανοραμική θέα σε βουνό και θάλασσα.  Το τουριστικό κατάλυμα βρίσκεται στην  ευρύτερη περιοχή της Επισκοπής  Μυλοποτάμου  στο Ρέθυμνο.

Οι  κατοικίες,  (συμπεριλαμβανομένης  και της φέρουσας τοιχοποιίας),  αλλά και  η διαμόρφωση  του εξωτερικού χώρου είναι αποκλειστικά κατασκευασμένες από λιθοδομή, προσδίδοντας έτσι  οικολογικά  και  βιοκλιματικά χαρακτηριστικά.

Στο σχεδιασμό του εσωτερικού χώρου, αλλά και στη διαμόρφωση του εξωτερικού χώρου  χρησιμοποιήθηκαν κορυφαία αρχιτεκτονικά σχεδιαστικά προγράμματα και τρισδιάστατο  video υψηλής τεχνολογίας.

Το μαγευτικό και απέριττο Κρητικό τοπίο αποτέλεσε για μας πηγή έμπνευσης και ιδεών στο σχεδιασμό και τη διακόσμηση του ξενοδοχείου.

 

Διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου